Italië staat bekend om zijn heerlijke wijnen en is dan ook een populaire bestemming voor wijnliefhebbers. Maar waar moet je zijn voor de lekkerste Italiaanse wijnen? In deze blog geven we je een aantal tips voor de beste wijngebieden en -huizen in Italië.

De Toscaanse wijnstreek

Een van de bekendste wijngebieden in Italië is Toscane. Hier vind je onder andere de Brunello di Montalcino wijn, een van de meest prestigieuze wijnen ter wereld. Deze rode wijn wordt gemaakt van de Sangiovese druif en staat bekend om zijn volle smaak en lange afdronk. De Brunello di Montalcino wijn wordt alleen geproduceerd in de gelijknamige stad Montalcino en is een absolute must-try voor wijnliefhebbers.

Biologische wijnen

Steeds meer wijnhuizen in Italië kiezen ervoor om biologisch te produceren. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Hierdoor zijn biologische wijnen niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Een voorbeeld van een biologisch wijnhuis is Fattoria La Vialla in Toscane. Hier worden heerlijke biologische wijnen geproduceerd, zoals de Chianti Classico en de Vino Nobile di Montepulciano.

Ontdek de Italiaanse wijnen

Naast de Brunello di Montalcino wijn en biologische wijnen zijn er nog talloze andere heerlijke Italiaanse wijnen te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de Barolo uit Piemonte, de Amarone uit Veneto en de Prosecco uit Veneto en Friuli. Wil je meer leren over Italiaanse wijnen en deze proeven bij de beste wijnhuizen? Dan is een wijnreis door Italië een absolute aanrader. Zo kun je niet alleen genieten van de heerlijke wijnen, maar ook van de prachtige omgeving en de Italiaanse keuken.

Kortom, voor de lekkerste Italiaanse wijnen moet je in Toscane zijn, waar je onder andere de Brunello di Montalcino wijn kunt proeven. Daarnaast is het zeker de moeite waard om ook biologisch wijnen te ontdekken en je te laten verrassen door de vele andere heerlijke wijnen die Italië te bieden heeft. Ben jij al klaar voor een wijnreis door dit prachtige land?